Skip to main content

Kasevan tarina

Kolme kauaskatseista henkilöä allekirjoittivat 16.4.1992 Palveluyhdistys Kaseva ry:n perustamisasiakirjan. Yhdistyksen tarkoitukseksi on tuolloin kirjattu yhä edelleen voimassa oleva toiminta – ajatuksemme vammaisten ja pitkäaikaissairaiden itsenäistymisen edistämisestä ja omatoimisen elämän saavuttamisesta yhteiskunnan jäsenenä.

Yhdistyksen toiminta alkoi pienimuotoisella kehitysvammaisten asumispalvelulla Kehrän ja Vanhan Pirran yksiköissä. Vuonna 1998 toiminta laajeni, kun uusi asumispalveluyksikkö Pirta valmistui. Vuonna 2006 valmistuneen laajennusosan myötä pirtaan kuuluu nykyisin 26 ryhmäkoti ja kahdeksan palveluasuntoa.

Keväällä 2013 aloitti toimintansa kolme eri rakennusta käsittävä Asuntoryhmä Sukkula lähellä Kaarinan keskustaa ja Monitoimikeskus Tikliä. Sukkulassa on kaikkiaan 16 asuntoa.

Nyt yhdistyksellä on kaikkiaan 50 erilaisiin elämäntilanteisiin sopivaa asuntoa, joissa asuvien palveluista huolehtii ammattitaitoinen henkilökunta.

Tasan neljä vuotta perustamisasiakirjan allekirjoituksen jälkeen Kaarinan keskustassa avasi ovensa Avoin kohtaamispaikka Kiesi, minkä toiminnassa korostetaan kävijöiden omien voimavarojen vahvistamista.

25:n toimintavuoden aikana yhdistys on läpivienyt Raha-automaattiyhdistys RAYn, sekä nykyisin STEAn (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) tuella lukuisia kehittämishankkeita.

Mm. Omista voimavaroista aktiiviseen arkeen, Tandem, Reppu, Poiju, MT- navigaattori, Vastoinkäymiset voimavaroiksi eli Paletti ja uusin kolmivuotinen Vahva vapaaehtoinen- projekti, joka käynnistyi 1.3.2017. Siinä Kaarinaan syntyy kansalaistoiminnan keskus Puntari.

Yhteistyö Kaarinan kaupungin eri hallintokuntien ja viranhaltioiden kanssa on ollut merkittävää. Lisäksi yhdistys on verkostoitunut monien toimintaamme lähellä olevien yhteistyötahojen kanssa.

Lataa koko historiikki (pdf)
Skip to content